Uudised

Märtsis jõudis Erasmus+ ‘How can we feed our genes’ projekt Itaaliasse 02. aprill madde

Viie riigi vahelise projekti teine kohtumine leidis seekord aset ajaloolises Itaalias. Teemaks oli tervislik toitumine ja rämpstoidu kahjulikkus, toidust leiduvad antioksüdandid, soola tähtsus, reklaamide tegelikkus ning õpilaste toitumisharjumuste analüüsimine.


Seekordsel kohtumisel, mis leidis aset päikselise ilma ja iidse kultuuriga Veronas oli teemaks tervislik toitumine ja rämpstoidu kahjulikkus, toidust leiduvad antioksüdandid, soola tähtsus, reklaamide tegelikkus ning õpilaste toitumisharjumuste analüüsimine. 5 päeva kestnud programmi raames moodustati viiesed rahvusvahelised tiimid, kellele igaühele anti oma kindel teema, millega valmistada artikkel ja presentatsioon, mida ka viimasel kohtumisepäeval esitati Galilei gümnaasiumi aulas. 

Peale esimese päeva tutvumisesitlusi ning plaanide ülevaatamist suundusime kesklinna, et proovida ise järele ehtne Itaalia pitsa ning gelato. Pärast lõunasööki tutvusime veel ajaloolise vanalinnaga, külastasime Matr muuseumit, mis oli ehitatud iidse Rooma teatri põhjal ning jalutasime varemete vahel ringi. Programmi teisel päeval külastasime Verona Biotehnoloogia instituuti, kus saime kuulata loengut antioksüdantidest ning hiljem samal päeval oli meil keemialabor, kus me uurisime teekottides leiduvate antioksüdantide olemasolu. Peale tihedat tiimitööd oma artiklite ning esitluste kallal külastasime oliiviõlitehast Oil Mill Turri, kus meile tutvustati oliiviõli ajalugu ning kasutusvõimalusi, sealt edasi oli meil väike jalutuskäik Garda järve ääres ning nägemata ei jäänud ka Sirmione linnake. 

Kõik õpilased elasid Itaalia vahetusperede juures, kes kõik olid väga külalislahked. Saime õhtusöögiks proovida ehtsaid Itaalia roogasid ning samuti tutvusime rohkem kohaliku elu kultuuriga. Muidugi ei puudunud toidulaualt ka valge sai, pitsa ega pasta, mida sai päris palju selle nädalaga nauditud. Reisilt sai palju kogemusi ning uusi sõpru välismaalt. Projektikohtumisel osalesid Kristina Allika, Armas Jürgenson, Lisette Ilmjärv, Anete Tamm ja Piia Liisa Künnapas ning õpetajatest olid kaasas Maris Agasild ja Ebe Saarna.

Anete Tamm G2EV 

Seekordsel kohtumisel, mis leidis aset päikselise ilma ja iidse kultuuriga Veronas oli teemaks tervislik toitumine ja rämpstoidu kahjulikkus, toidust leiduvad antioksüdandid, soola tähtsus, reklaamide tegelikkus ning õpilaste toitumisharjumuste analüüsimine. 5 päeva kestnud programmi raames moodustati viiesed rahvusvahelised tiimid, kellele igaühele anti oma kindel teema, millega valmistada artikkel ja presentatsioon, mida ka viimasel kohtumisepäeval esitati Galilei gümnaasiumi aulas. 

Peale esimese päeva tutvumisesitlusi ning plaanide ülevaatamist suundusime kesklinna, et proovida ise järele ehtne Itaalia pitsa ning gelato. Pärast lõunasööki tutvusime veel ajaloolise vanalinnaga, külastasime Matr muuseumit, mis oli ehitatud iidse Rooma teatri põhjal ning jalutasime varemete vahel ringi. Programmi teisel päeval külastasime Verona Biotehnoloogia instituuti, kus saime kuulata loengut antioksüdantidest ning hiljem samal päeval oli meil keemialabor, kus me uurisime teekottides leiduvate antioksüdantide olemasolu. Peale tihedat tiimitööd oma artiklite ning esitluste kallal külastasime oliiviõlitehast Oil Mill Turri, kus meile tutvustati oliiviõli ajalugu ning kasutusvõimalusi, sealt edasi oli meil väike jalutuskäik Garda järve ääres ning nägemata ei jäänud ka Sirmione linnake. 

Kõik õpilased elasid Itaalia vahetusperede juures, kes kõik olid väga külalislahked. Saime õhtusöögiks proovida ehtsaid Itaalia roogasid ning samuti tutvusime rohkem kohaliku elu kultuuriga. Muidugi ei puudunud toidulaualt ka valge sai, pitsa ega pasta, mida sai päris palju selle nädalaga nauditud. Reisilt sai palju kogemusi ning uusi sõpru välismaalt. Projektikohtumisel osalesid Kristina Allika, Armas Jürgenson, Lisette Ilmjärv, Anete Tamm ja Piia Liisa Künnapas ning õpetajatest olid kaasas Maris Agasild ja Ebe Saarna.

Anete Tamm G2EV